Der blaue Ball Lehrbuch

Der blaue Ball Lehrbuch

Der blaue Ball (Синята топка)  

Образователната серия „Der blaue Ball” е предназначена за преподаване на немски език в рамките на 119 часа в 6-ти клас на основното училище. Написана е съгласно предписанията на „Общата европейска референтнаезикова рамка” и отговаря на валидните предписания за преподаване на немски език в основното училище, определени от Министерство на образованието на Република България.

Методът на изучаване са базира на четирите умения „слушам – говоря – чета – пиша”.

Целта на образователната серия е да разбират и използват прости изрази устно и писмено, за да удовлетворяват ежедневните си потребности. Следователно, да дават информации както за себе си, така и за други лица и обстоятелства във връзка с темите, съответстващи 

на преживяванията за възрастта им и на възприемащата им способност.

Темите, разглеждани в образователната серия „Der blaue Ball”, са свободно време, спорт, училище, професии, ваканции, интернет и изобщо социалните медии, приятелството, околната среда и други.

Въвеждането в темата на всяка глава става с една песен. В рамките на мултисензорното учене музикалните дейности заемат отделно място в учебния процес. Учениците се сближават както помежду си, така и с преподавателя. Създава се атмосфера на радост и знания и се оставя място и за емоционален израз. Упражнява се произношението и четенето.  Също така новата лексика се запомня по-лесно. Така учениците се въвеждат гладко и приятно в новата тема.   

Богатите, описателни и често с фин оттенък на хумор илюстрации, веселите и ярки цветове привличат учениците, отморяват очите, удовлетворяват читателя, стимулират  емоционално и несъмнено представляват сериозен мотив за учене.

Безспорно учителят е движещата сила във всеки учебен процес, а учебникът – най-важният инструмент в неговата работа. Образователната серия „Der blaue Ball” допринася значително за „свръхстойността” на всяко негово педагогическо действие.

Пожелаваме Ви приятно пътуване в света на изучаването на немския език заедно с Вашите ученици.

  • : 598
  • Код на продукта: Der blaue Ball Lehrbuch
  • Наличност: В наличност
0 Product(s) Sold
  • 23.00€
  • Без данък: 19.17€